5 TIPS ABOUT ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU YOU CAN USE TODAY

5 Tips about istiridye mantarı tohumu You Can Use Today

5 Tips about istiridye mantarı tohumu You Can Use Today

Blog Article

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçuk metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

Bu yöntemde buharın kompostun her tarafına iyice temas etmesi için karıştırma yapılmalıdır.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çok daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

mantarın beslenmesi diğer bitkilerden çok farklıdır. Mantarlar kendileri için gerekli besin maddelerini bulunduğu ortamdan hazır olarak sağlamak zorundadırlar.

• Soğumaya bırakın: Sterilizasyon işlemi bittikten sonra torbaları veya kapları soğumaya bırakın.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

İstiridye mantarı, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi kalp hastalığında risk faktörleri olan rahatsızlıkları azaltarak kalp sağlığında iyileşme sağlayabilir.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Web page adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çAlright yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya read more sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

Report this page